More titles to consider

Shopping Cart

You're getting the VIP treatment!

With the purchase of Kobo VIP Membership, you're getting 10% off and 2x Kobo Super Points on eligible items.

Item(s) unavailable for purchase
Please review your cart. You can remove the unavailable item(s) now or we'll automatically remove it at Checkout.
itemsitem
See your RECOMMENDATIONS

Synopsis

O narațiune științifică fascinantă, care explorează următoarea frontieră a medicinei și geneticii prin prisma extrem de personală a copiilor și a familiilor pe care terapia genică i-a afectat.

Băiatul de opt ani Corey Haas era aproape orb ca urmare a unei boli ereditare când vederea i-a fost restabilită printr-o procedură delicată, care a făcut istorie. Ca într-un roman SF, doctorii au injectat cu mare grijă în ADN-ul din ochii băiatului viruși purtători de gene vindecătoare. După câteva zile, Corey putea să vadă, terapia genică ajutându-l să-și recapete vederea.

Vindecat pentru totdeauna este prima carte care relatează povestea fascinantă a terapiei genice: cum funcționează, care sunt fundamentele științifice ale metodei, cum au fost ajutați sau vătămați pacienții (în majoritate copii) și cum au învățat oamenii de știință din fiecare experiment să se apropie pas cu pas de promisiunea imensă a unui „tratament definitiv“ care, rezolvând problemele la originea lor genetică, să nu mai necesite alte operații chirurgicale sau medicamente.

Spusă prin vocile copiilor și familiilor care au fost surse de inspirație, subiecte experimentale și succese ale științei geneticii, Vindecat pentru totdeauna vorbește în mod convingător și captivant despre viitorul medicinei.

În acest studiu impresionant, meticulos documentat, al ultimelor evoluții captivante din terapia genică, geneticiana și jurnalista pe teme medicale Ricki Lewis (autoarea cărții Human Genetics) analizează îndeaproape momentele dificile din istoria tratării bolilor genetice rare, precum și progresele de ultimă oră. După cum relatează autoarea în această lucrare riguroasă și plină de energie, cu fiecare nou succes, vindecarea infecției HIV și a altor zeci de boli devine o posibilitate tot mai apropiată. -- Publisher’s Weekly

Ricki Lewis a scris o carte remarcabilă care surprinde momentele de vârf amețitoare și căderile devastatoare ale terapiei genice din ultimul deceniu, dând cuvântul tuturor părților implicate – bravilor pacienți voluntari, părinților acestora și medicilor. -- Kevin Davies, redactor fondator al publicației Nature Genetics, autor al cărților The $1,000 Genome și Cracking the Genome

Ratings and Reviews

Overall rating

No ratings yet
(0)
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Stars
0 0 0 0 0

Be the first to rate and review this book!

You've already shared your review for this item. Thanks!

We are currently reviewing your submission. Thanks!

Complete your review

(0)

You can read this item using any of the following Kobo apps and devices:

  • DESKTOP
  • eREADERS
  • TABLETS
  • IOS
  • ANDROID
  • BLACKBERRY
  • WINDOWS